Webová aplikace GeoPas.cz funguje jako rozšířený katastr nemovitostí

Po dvouletém intenzivním vývoji představuje česká společnost G-Tix originální webovou aplikaci, která funguje jako rozšířený katastr nemovitostí. Znamená to tedy, že kromě informací z katastru nemovitostí obsahuje ještě další otevřená data vztahující se k území České republiky. V následujících řádcích vám prozradíme, co všechno vám dokáže GeoPas.cz nabídnout.

Při nahlížení do katastru se vám zobrazí jen omezené informace, nicméně GeoPas.cz míří mnohem dál a poskytuje uživatelům unikátní pohled na adresy, parcely, budovy, ale i katastrální území a různé územní celky.

Webová aplikace je zdarma

Všechny funkce dostupné na portálu GeoPas.cz jsou naprosto zdarma, navíc nahlížení do KN není podmíněno registrací. Stejně tak i další informace jsou vám poskytnuty, aniž byste se museli registrovat a přihlašovat. Prostřednictvím webové aplikace se můžete informovat také o tom, jak je to s obyvatelstvem v určité lokalitě, jaká je občanská vybavenost na vybrané adrese a podobně.

GeoPas.cz sbírá otevřená data, která vzájemně propojuje s územními celky České republiky. Katastrální mapa tak dostává nový rozměr. Pochopíte tak snadno danou lokalitu, ať už z pohledu životního prostředí, nebo zemědělství. Projekt šetří spoustu času s hledáním. Parcely a informace o nich jsou přístupnější.

Kdo využije GeoPas.cz?

Webový portál využije každý uživatel, který chce vědět, jak je na tom například katastrální území Žďár u Hradiště a podobně. Dalšími datovými vrstvami, s nimiž GeoPas.cz pracuje, jsou obyvatelstvo, nemovitosti, sídla firem, občanská vybavenost, územní celky, životní prostředí, zemědělství, geologie a vodstvo.

GeoPas.cz tedy není jen o nahlížení do katastru nemovitostí. Udělejte si obrázek o lokalitě, kam se chystáte přestěhovat.