Návod na rychlé čištění oken: usnadněte si práci aku stěrkou

aku čistič

Čistá okna jsou vizitkou každé domácnosti. Samotné mytí ale pro většinu lidí patří mezi ty méně oblíbené domácí práce. Také se musíte několikrát do roka k čištění vyloženě přemlouvat? S pomocí moderních pomocníků lze toto nutné zlo výrazně usnadnit.

Zapomeňte na klasické pomůcky

Noviny, jednorázové utěrky nebo speciální hadříky na okna jsou možná „osvědčenou klasikou“. Čištění s nimi ale v některých domácnostech začíná patřit minulosti. Hlavně při mytí většího počtu oken vám totiž takový proces zabere zbytečně mnoho času. Nehledě na nutnost kontrolovat šmouhy na skle a ke každé tabuli se znovu vracet.

Ani sebevětší pečlivost někdy nezabrání tomu, že nakonec výsledek není perfektní – nějaké to zanedbané místečko se skvrnou se na okně vždycky najde. Také si pokaždé při mytí oken zoufáte? Naštěstí jsou dnes jiné možnosti než dřív. Už jste slyšeli o speciálních aku stěrkách?

Aku čistič oken: lehčí práce i lepší výsledky

Aku stěrky na okna (nebo též aku čističe oken) urychlí mytí oken, takže vám zbude víc času na příjemnější věci. Praktická pomůcka okna vyčistí, vyleští a navíc setře a vysuší přebytečnou vodu. Nejenže vám ušetří práci, ale konečný výsledek je o poznání lepší. Už žádná stékající pěna chemického leštidla nebo špinavá voda na okenních rámech.

Stěrky bývají napájené integrovaným nabíjecím akumulátorem s dostatečnou výdrží na umytí oken v celém bytě. Jsou lehké a snadno se s nimi manipuluje. Pro mytí horních oken využijete teleskopický nástavec, takže už nebudete muset absolvovat neoblíbenou akrobacii na parapetu. Aku čistič oken navíc využijete i na jiné hladké povrchy, jako jsou třeba zrcadla, skla sprchových koutů, keramické obkladačky nebo dlažba v koupelně.

Snadné mytí oken pro každého

Perfektně vyčištěná a vyleštěná okna beze skvrn a šmouh zvládne s pomocí aku čističe i méně zdatná hospodyňka. Nádobu stěrky stačí naplnit vodou s koncentrátem čisticího roztoku. Zapnutým přístrojem pak pohyby nahoru a dolů snadno přejíždíte lištou po povrchu – k dokonalým výsledkům stačí na každém okně zopakovat celý postup dvakrát.

Cena nejlevnějších aku čističů začíná lehce nad částkou 1 000 Kč. Rychlé a účinné čištění oken tak není nijak nedostupnou záležitostí. Kvalitní pomocníky shánějte například u firem Nilfisk Smart nebo Black & Decker.