Snižte náklady za vytápění pomocí tepelného čerpadla

Náklady za vytápění se neustále zvyšují a do popředí se tak dostávají tepelná čerpadla. Tepelná čerpadla představují zajímavou možnost, jak vytápět svoji domácnost za snížené náklady. Roční provozní náklady za vytápění tepelným čerpadlem lze snížit o 50 až 70 % zemnímu plynu či akumulačnímu vytápění.

Jak tepelné čerpadlo funguje?

Tepelná čerpadla Pardubice jsou zařízení, která využívají přenosu tepla z vnějšího prostředí do vnitřního prostředí dané budovy. Podle zdroje čerpání jsou čerpadla rozdělována do 4 kategorií: vzduch/voda, země/voda, voda/voda a vzduch/vzduch. Převedením energie dochází k ohřevu topné vody či vzduchu a současně k ochlazení prostředí, z něhož je energie čerpána. Výsledkem je produkce tepla, jež slouží v domácnosti.

Hlavní výhody tepelného čerpadla

Tepelná čerpadla májí oproti klasickým způsobům vytápění hned několik výhod, které z nich činí velice vhodný typ vytápění. Mezi hlavní výhodu patří zejména zmíněné nízké provozní náklady, díky čemuž lze výrazně ušetřit za vytápění. Pro tepelná čerpadla Hradec Králové je také charakteristická bezobslužnost zařízení. Na rozdíl od kotlů na tuhá paliva či krbovým kamnům fungují tepelná čerpadla úplně sama. Není potřeba dodávat palivo či vybírat popel. Jednou z jejich posledních výhod je ekologičnost. Tepelná čerpadla Hradec Králové neznečišťují životní prostředí, neprodukují tedy žádné skleníkové plyny a škodliviny.

Naopak jejich nevýhodou je vyšší pořizovací cena. Návratnost investice je však v rámci uspořených peněz velmi rychlá. Obvyklá doba návratnosti činí 5–7 let.

Kde si lze tepelné čerpadlo pořídit?

Pokud vám vytápění pomocí tepelného čerpadla zaujalo anebo byste jen rádi ušetřili náklady za vytápění. Pak se obraťte na společnost Recu-Clim, která má v nabídce kvalitní tepelná čerpadla za akční ceny. Kromě tepelných čerpadel vám také nabídne klimatizace a rekuperace Pardubice a Hradec Králové.

Více informací o společnosti Recu-Clim zjistíte na webových stránkách.