Co by nemělo chybět ve větší firmě a jejím areálu?

Zejména ve větších firmách, kde se pohybují desítky či stovky lidí, je třeba dbát na správné vybavení pracoviště. Zaměstnancům je nutné vytvořit bezpečné prostředí, a to jak uvnitř, tak venku. Co by tedy ve firmě a v jejím areálu určitě nemělo chybět?

Zaměřme se teď na několik oblastí a představme si drobnosti, na něž se často zapomíná.

Piktogramy pomáhající nováčkům

Skvělým pomocníkem ve větších firmách jsou piktogramy. Nikdo pak nemusí ztrácet čas tím, že nováčkům ukazuje, kde se nachází toalety, kde jsou šatny či ošetřovna. Piktogramem lze dát najevo také zákaz kouření v místnosti či zákaz telefonování.

Nádoby na tříděný odpad

Umožněte zaměstnancům chovat se ekologicky a třídit odpad. Odpadkové koše by měly být ve venkovních prostorách i uvnitř. Nejlépe by mělo jít o odpadkové koše na třídění odpadu. Zvolte nějaké hezky barevné, ať je na první pohled vidět, kam patří papír, plast a sklo.

Zázemí pro kuřáky

Jistě se i u vás ve firmě najdou lidé, kteří chodí o každé polední pauze kouřit. Právě proto by ve výbavě firmy neměly chybět venkovní popelníky. Praktické jsou třeba nástěnné varianty, nevyžadují ani moc údržby. Nedělejte to pouze pro estetický dojem, aby nebyly všude po zemi poházené cigarety, svou roli hraje i bezpečnost. Pokud se budou nedopalky házet do popelníku, eliminujete tím riziko požáru.

Bezbariérové prostředí

Zaměstnáváte i lidi se sníženou schopností pohybu? Jsou to skvělí zaměstnanci, své práce si obvykle více váží. Važte si i vy jich a usnadněte jim přístup. Pomohou k tomu rampy a nájezdové plošiny. Koneckonců nemusí sloužit pouze vozíčkářům. Usnadní také dopravu zásob a další úkony.

Alkohol testery

Máte čas od času podezření, že někdo chodí do práce s alkoholem v krvi? Místo nepodloženého obviňování pořiďte do firmy alkohol testery. Ty jasně ukážou pravdu.

Tohle všechno a mnohem více vybavení do firmy najdete v sortimentu e-shopu VMbal.cz.