Nejvtipnější vzkazy od sousedů

Vzkazy od sousedů jsou koloritem každé bytové jednotky, ve které spolu lidé žijí tak nějak více na těsno a více o sobě vědí. Někteří proto mají potřebu nejrůznějším způsobem s ostatními obyvateli domu navazovat kontakt skrze papírové vzkazy. Pojďme se podívat na ty nejvtipnější z nich.

Typologie vzakzujících

Klasickým vzkazovačem je člověk posedlý zamykáním. V osm se prostě zamyká a basta! Kdo nezamyká je synem smrtí a je zapotřebí mu jeho troufalost připomenou papírovým vzkazem a pak to může vypadat nějak takto:

„Opětovně žádám o zamykání dveří, jelikož pořád nejsou zamčené a někteří z vás je ani nezavírají! ZAMYKEJTE!“

Dalším typem je rzv. Žadatel, tedy osoba, která neustále o něco žádá, většinou, aby se ostatní obyvatelé domu chovali, nebo dělali to, co žadatel požaduje:

„Žádáme obyvatele, aby nevyhazovali zbytky jídla a odpadky z oken, jinak budeme čelit potkanům.“ „Žádáme pána (paní), co obtěžuje svými nákresy na nástěnku, aby si své rádoby myšlenky ventiloval jinde! PS: Zvažte návštěvu psychiatra.“

Zoufalý dotazovatel je osoba, které své vzkazy na nástěnce ukončuje otazníky, ovšem někde uvnitř tuší, že na jeho otázku nikdy odpověď nepřijde:

„Kdo neustále v nižších patrech vaří a obtěžuje ostatní nájemníky ve vyšších patrech? Smrady z vaření znemožňují bydlení, nedá se větrat. Musíte vařit každý celý den?“

Ruku na srdce většina přispěvovatelů jsou důchodci, kteří tráví celý den u Televize. Není proto divu, že z těch všech detektivek brzy začnou sami vyšetřovat a pak to vypadá nějak takto:

„Který hovado podrápalo novou podlahu ve výtahu?“ táže se na nástěnce. Načež mu kdosi odpoví: „Já.“ A případ je odložen.

Perla na závěr

A nejelepší šerif se našel na Východočeské univerzitě:

„!!! Krádež !!! Dne 7. 10. 02 bylo na koleji Baarova 36 odcizeno jídlo ze společné lednice ve 2. patře – pravá strana, v době 10:00 až 12:00. Jedná se o tyto potraviny: 1 kg uzenáče, 1 červená paprika, 1 rajče, 20 dg salámu paprikáše a 10 dg poličanu. Byť škoda nepřesáhla 5 000 Kč a nejedná se o trestný čin, ale o přestupek, vše již bylo ohlášeno na Policii ČR a díky mým známým byla okamžitě provedena expertiza. Jelikož pachatel nechal na místě činu tašku, ve které byly potraviny zabaleny, zanechal tím na místě činu i své otisky. Jelikož se jednalo o tašku zcela novou, nebylo složité pachatelovy otisky najít. Pokud se potraviny neobjeví do 9. 10. 02 zpět v lednici nebo pokud nebude předán příslušný obnos (cca 140 Kč) na níže uvedený pokoj, např. v obálce, budou celé koleji Baarova 36 sejmuty otisky a pachatel bude vypátrán. Pachateli mohu slíbit, že pokud vše vrátí, Policie ČR zanechá pátrání, pokud ne, osobně se postarám o to, aby byl ne jenom okamžitě vyloučen z univerzity, ale i o další postih.“