Nový konfigurátor střechy vám usnadní výběr realizační firmy

Hliníkové střechy jsou čím dál tím oblíbenější variantou jak při stavbě nového domu, tak při rekonstrukci. Představují totiž praktičtější alternativu k běžným střešním taškám. Pokud jste si již vybrali střešní krytinu a nyní sháníte, kdo vám ji namontuje, můžete si sami rychle a snadno dle vašich požadavků nechat zaslat až tři nabídky od renomovaných firem.

Společnost PREFA Aluminiumprodukte, spustila koncem loňského roku na svém webu službu – nabídkovou platformu, kde propojuje stavebníky s realizačními firmami. Konfigurátor střechy je intuitivní a i bez odborných znalostí vás provede jeho vyplněním. 

Konfigurátor v 6 krocích

1. Rekonstrukce, nebo nová střecha?

Hned na úvod formuláře vás čeká volba mezi rekonstrukcí a novostavbou. Hliníkové střechy se totiž skvěle hodí nejen na nově stavěné domy, ale poslouží i při rekonstrukci. Díky nízké váze hliníku si při ní oddychnou zejména staré trámy. 

V případě rekonstrukce si připravte fotografie rekonstruovaného objektu. Při konfiguraci střechy na novostavbu budete vyzvání k nahrání projektové dokumentace s pohledy a řezy. Tyto přílohy se ve formátech JPG, PNG či PDF nahrávají až na konci formuláře.

2. Střecha, či fasáda?

Firma PREFA totiž vyrábí a dodává nejen hliníkové střechy, ale i fasády ze stejně kvalitního materiálu. O těch však později, nyní se věnujme střechám.

3. Typ střechy

Hliníkovou krytinu lze instalovat na všechny typy střech. Vyberete si mezi sedlovou, valbovou, polovalbovou a pultovou. K dispozici je i volba „jiná“ pro střechy nestandardních tvarů.

4. Velikost střechy

Pro kalkulaci je nutné uvést, jak velkou plochu má hliníková střechy pokrývat. Velikost střechy nemusíte znát přesně, na výběr budete mít tři varianty: do 100 m2, 100-200 m2 a nad 200 2.

5. Termín realizace

V tomto bodě si zvolíte, kdy chcete instalaci střechy realizovat. Může to být do 2 měsíců, od 2 do 6 měsíců, od 6 do 12 měsíců či za rok a více.

6. Kontaktní údaje a adresa

Tyto informace jsou tím posledním, co zadáváte, pak už vás kontaktuje zákaznický servis, který s vámi probere případné detaily, a do několika dnů obdržíte své nabídky.

Proč je výhodné pořídit si hliníkovou střechu?

Hliníkové střechy fungují jako alternativa k běžným, např. páleným taškám. Oproti nim jsou však výrazně lehčí, rozdíl na ploše celé střechy může být až několik tun. Což je dobrá zpráva pro stávající trámy, které váhu střechy nesou.

Hliníková krytina již na první pohled upoutá svým moderním vzhledem. Toho sice docílíte i s plechovou střechou, na rozdíl od ní je však hliník zcela bezúdržbový a svůj původní vzhled si zachovává dlouhodobě po celý čas své životnosti a odpadá tedy případné natírání, které je vždy spojeno s dalšími náklady.

Nutnost údržby je minimální. Krytina PREFA perfektně odolává povětrnostním podmínkám, její výroba započala před více než 70 lety v horských podmínkách rakouských Alp.

Plusové body sbírá hliník i v ekologii a udržitelnosti. Krytina se vyrábí z recyklovaného hliníku.

Z hliníku lze zhotovit i fasádu

Hliníkové fasády přináší podobné výhody jako hliníkové střešní krytiny. Mají velmi moderní až luxusní vzhled, velmi snadno se instalují, pyšní se dlouhou životností a i na ně je poskytována záruka v délce 40 let. Fasádní systémy PREFA jsou v několika různých designech a barvách. Není neobvyklé vidět fasádu z hliníku kombinovanou s velkými prosklenými stěnami či s dřevem. 

Zmiňovaný konfigurátor slouží také pro hliníkové fasády. Funguje naprosto stejně jako ten pro střechy, pouze si v druhém kroku namísto střechy vyberete fasádu.