Co se říká o dřevostavbách a není pravda

Dřevostavby na klíč postavené společností ORCAN GROUP jsou v posledních letech opravdu oblíbené. A nelze se tomu divit. Lidé vidí jednoduché, rychlé řešení či způsob, jak postavit své vysněné obydlí, navíc s minimálními náklady. Ovšem stejně se najdou jedinci, kterým v hlavách kolují různé mýty. Pojďme si ty nejčastější vyvrátit.

Dřevostavba má krátkou životnost

Když si postavím dům ze dřeva, nemůže vydržet tak dlouho jako dům postavený z cihel a malty. Mylná domněnka, která koluje v hlavách mnoha z nás. Ve skutečnosti je dřevo stejně kvalitním materiálem jako zmiňované cihly nebo malta. A rozhodně není pravdou, že takto postavená obydlí vydrží sotva třicet let. Životnost se rovná i stovce létům, což se rovná životnosti nemovitostí postavených z cihel a malty.

Je samozřejmě důležité zvolit kvalitní materiál, stejně tak profesionály, kteří vědí, jak při výstavbě nemovitosti postupovat, aby dané obydlí bylo skutečně tak kvalitní, po jakém toužíte.

Vlhkost bude vaším věčným společníkem

Kde je dřevo, tam je i vlhkost. To je opět další mýtus, který lidem koluje v hlavě. Ale není tomu tak. Dřevo je sice náchylné na vlhkost a těžko se jí zbavuje, ale neznamená to, že když si postavíte nemovitost, bude vlhkost vaším každodenním společníkem. Záleží na tom, jak se o danou nemovitost budete starat a s jakou kvalitou bude postavena.

To je ostatně také stejně jako u staveb z cihel a malty. I v tomto případě platí, že pokud se budete o nemovitost dobře starat, vlhkost a způsobená plíseň se neobjeví.

Nulová zvukotěsnost

Ne, opravdu neplatí, že když budete bydlet v dřevostavbě, půjde všechno slyšet. Dřevo opravdu nešíří nekontrolovatelně zvuk. Moderní dřevostavby jsou postavené opravdu důmyslně a skladba materiálů slibuje i jistou zvukotěsnost. Proto se ani tohoto neobávejte.